Incubus ::Morning View

Er bestaan nogal wat misverstanden rond Incubus. Vaak worden ze immers in één adem genoemd met nu-metal bands als Linkin Park, Deftones of Hoobastank. Brandon Boyd en zijn maatjes hebben echter veel meer in hun mars dan de doorsnee nu-metal band. Dat bewijzen ze nog maar eens met Morning View.

Als ze geen traditionele nu-metal brengen, wat voor een muziek maakt Incubus dan wel? Op Morning View varieert het tussen funk, rap, alternatieve rock, trip-hop, metal en zelfs oosterse zen-geluiden. Scheurende gitaren naast een scratchende dj en op de achtergrond wat opzwellende strijkers of waarom geen Ko-Kyu — Oosters instrument — gebruiken? Dit alles wordt overgoten met de krachtige en zuivere stem van Brandon Boyd en geeft Incubus zijn eigen geluid.

Naast de drie singles "Wish You Were Here", "Nice To Know You" en het sublieme "Are You In", valt er nog veel meer te ontdekken op deze plaat. Het ietwat Oosters klinkende en dromerige "Aqueous Transmission" is bijvoorbeeld één van de meest gedurfde liedjes op de Morning View en als u het ons vraagt ook de perfect afsluiter.

"Just A Phase" is zonder twijfel één van de mooist opgebouwde nummers op dit album. Een magistrale intro steekt van wal met wat gescratch, er komen enkele melodische gitaarrifjes bij, een hoopje strijkers en wat zweverige zanglijnen. Stilaan groeit het geheel naar een climax toe: de strijkers verdwijnen, de stem verscherpt, de gitaren worden strakker, de baslijn wordt dreigender en dan volgt de lang verwachte uitbarsting! Schitterend.

Morning View is een sterke en gevarieerde plaat met stuk voor stuk briljante nummers. "And for those who don’t like it, you can bite me", aldus frontman en zanger Brandon Boyd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijf + 18 =