Lemon Jelly :: Lost Horizons

Zonet stond de winter hier voor de deur, maar dankzij Lemon Jelly dook hij toch weer de nacht in. Hun nieuwe album, Lost Horizons, is namelijk een plaatje dat wijde zomerlandschappen suggereert.

Dat er één op het hoesje getekend staat, zal er wel iets mee te maken hebben, maar de muziek is ook heerlijk. Een commerciëlere Boards of Canada of een poppiër Orbital, zo zou je het kunnen omschrijven zonder Lemon Jelly al te veel onrecht aan te doen.
Opener "Elements" bijvoorbeeld drijft op een heerlijk gitaarlijntje dat helemaal open bloeit door middel van enkele gedempte blazers.

Techno wordt niet (kauwgom-)poppier dan dit. Ronduit hilarisch is "Nice weather for ducks" waarin een Engelsman ‘Alle eendjes zwemmen in het water’ zingt gecombineerd met Efteling-melodietjes en een vrij geflipte beat. Gelukkig blijft het nummer ook na het grinniken om de gimmick overeind. Wie er van overtuigd is dat elektronische muziek koud, hard of – in het geval van lounge – slaapverwekkend klinkt, moet zijn of haar oren dringend laten strelen door Lemon Jelly.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

1 × vijf =