IDLES :: Dancer

Nigel Godritch, begot! IDLES is met de favoriete producer van Radiohead in de studio getrokken, en dat alleen al is rààr. Vreemder nog: ook Kenny Beats (Denzel Curry, Vince Staples) hielp daar een handje. Is IDLES van het padje? Goh, afgaand op “Dancer”, de eerste single van vijfde plaat TANGK, komt het wel goed.

Want neen, Joe Talbot kan nog altijd niet zingen. Maar de muzikanten creëren wel een soort van groove. Business as usual dus, maar niet helemaal; je voelt dat IDLES verder wil surfen op het terreinverkennen van voorganger Crawler. En dus gaan we dansen. ”Dancers hip to hip, dancing cheek to cheek!”, zingt Talbot, en dat klinkt uit zijn mond wel heel jolig. Op de achtergrond zingen James Murphy en Nancy Wang van LCD Soundsystem wat mee, maar dat is niet eens belangrijk. De letters ft. zijn in het oeuvre van deze groep nog altijd volstrekt belachelijk.

TANGK is een teken van onze meest levendige en vakkundig songschrijven. We hebben songs afgewerk”, liet Talbot bij wijze van lekkermaker aan NME weten. Er staan elf songs op die vijfde van IDLES, een overzichtelijk aantal dat inderdaad ‘album’ suggereert. Of dat zo is, weten we in februari. Tot dan: ”Dance, oh dancе, go to dance!”

En tot in de Lotto Arena (dat is op 9 maart).

PiaS

recent

Hozier

8 december 2023Vorst Nationaal, Brussel

The Last Dinner Party

8 december 2023Vorst Nationaal, Brussel

Pauline de Bok :: De Poel

Ja, het klimaat verandert. En ja, dat zien we...

Go_A

Trix, Antwerpen

Stick To Your Guns

6 december 2023Vooruit, Gent

verwant

IDLES

24 augustus 2022Ancienne Belgique, Brussel

Afgaand op doorverkoopplatform TicketSwap was woensdagmiddag nog zo'n tweeduizend...

IDLES

24 augustus 2022Ancienne Belgique, Brussel

IDLES :: Crawler

Vijf jaar, vier platen. IDLES doet wat het moet...

Enola Play EK Editie: Dag 2 van de halve finales

Sportieve knakkers als wij zijn op de redactie van...

Pukkelpop 2021 gaat ervoor met Editors, Liam Gallagher, Underworld en meer!

Het wachten is voorbij.  Van 19 t/m 22 augustus...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in