Lana Del Rey :: A&W

Wat die Jimmy Lana del Rey heeft aangedaan om deze atypische diss track te inspireren is waarschijnlijk allesbehalve fraai, maar single "A&W" is dat gelukkig wel.

“A&W”, de nieuwe Lana Del Rey, duurt ruim zeven minuten. Wars van de geijkte popformules bestaat de song uit twee delen, die samen een verhaal vormen dat niet vaak in de hitlijsten verteld wordt.

Menig lezer zal zich herkennen in dit epos over de vergankelijkheid en soms ruwe keerzijde van jeugdrijke schoonheid. Del Rey verdrijft hier haar demonen op een minder meezingbare manier dan normaal. Haar herkenbare stem zit ook onder net wat meer ruis dan gewoonlijk. Helemaal verrassend: op “A&W” zet ze vluchtig de stap van parlando naar een potje rappen, zonder dat het gênant of misplaatst voelt.

De A in de titel staat voor American, de W voor Whore. Die krachtterm zet de dissonante toon, want “A&W” is simpelweg een oprecht boze track. Traditioneel stelen bij Del Rey toch vooral een dromerige sfeer en stijl de show. Door af te stappen van die traditie van zwoele meezingmomenten, ontpopt de zangeres zich tot een volwaardig singer-songwriter. Het je-m’en-fous-gehalte is daarbij groot en het muzikaal risico dito, maar exact dat was nodig om deel te blijven uitmaken van het pantheon der hedendaagse muziekgodinnen.

Wat die Jimmy heeft gedaan om deze atypische diss track te inspireren is waarschijnlijk allesbehalve fraai, maar het resultaat is dat gelukkig wel. “A&W” geeft zijn geheimen niet snel prijs, dus meerdere luisterbeurten zijn aangeraden alvorens een oordeel te vellen over deze emotionele rollercoaster. De tijd van “Video Games” en andere spelletjes lijkt finaal voorbij.

Interscope

recent

Shôgun – Seizoen 1

Het wil het Game Of Thrones van Disney+ worden,...

Justice

9 juni 2024Best Kept Secret, Hilvarenbeek

PJ Harvey

9 juni 2024Best Kept Secret, Hilvarenbeek

Gurriers

9 juni 2024Best Kept Secret, Hilvarenbeek

Tamino

9 juni 2024Best Kept Secret, Hilvarenbeek

verwant

Lana Del Rey :: Blue Banisters

Na Chemtrails Over The Country Club keert Lana Del Rey terug...

#So2019: Lana Del Rey :: Cinnamon Girl

Om afscheid te nemen van 2019 presenteert in december...

Eindejaarslijstjes 2019

In 2019 hadden we over van alles te klagen...

Lana Del Rey :: Venice Bitch

Elf maanden oude single "Venice Bitch" is een onverwacht...

Lana Del Rey :: 17 april 2018, Sportpaleis

She’s a mystery girl. Maar zoals het plaatje muzikaal...
Vorig artikel
Volgend artikel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in