The Love :: Donna

The Love, zo heet het geesteskind van garagerocker Bob Belmans: zijn eerste uiterst smakelijke lap muziek "Donna" bezingt die knappe chick op de middelbare school die je niet kon krijgen. @thelovetheband @devriendtharald

Er ruist wat in het Vlaamse struikgewas. Een creatuur, aangekondigd als ‘hidden for years in the shadows’, treedt nu naar voren. Een onmetelijk kwade demon? Nee hoor, het gaat hier om de no-nonsense rocker Bob Belmans – ook niet meteen een naam voor een woeste demon, natuurlijk – die in de spotlights treedt onder de nogal ongooglebare artiestennaam The Love. En dat doet hij niet alleen; de rest van het krat Carapils in zijn garage werd geledigd door onder andere Cedric Maes (El Guapo Stuntteam, The Sore Losers) en Kevin Maenen (eveneens The Sore Losers). In een roes van garagedampen en grofkorrelige gitaarriffs namen ze in een ruk tien nummers op over het leven en de liefde.

Als voorsmaakje krijgen we al een eerste trap voor de kont: “Donna” bezingt in een dikke honderdvijftig uiterst aangename seconden onbereikbare jeugdliefdes, in dit geval belichaamd door Donna Pinciotti. Je weet wel, de roodharige girl next door uit de TV-serie That 70s Show waarvan we stiekem allemaal hoopten dat ze ooit ons lunchgeld zou stelen.. Catchy gitaren! Meezingrefreinen! Gescheurde jeansbroeken! Ja, het leven kan mooi zijn; all we need zijn onze vrienden, wat nostalgie naar de goede oude tijden en een scheurende Gibson Les Paul-gitaar. Noem ons gerust simpele zielen. Simpele, gelukkige zielen.

In mei 2023 verschijnt hun debuut Come On and Feel the Love op Sounds Of Subterrania.

Sounds Of Subterrania

recent

Rock Herk 2024 :: Lieve jongens zonder schaamte

Een jarig festival vraagt om een feestje, Rock Herk...

Fremont

“Mensen met herinneringen schrijven de mooiste dingen.” Dat krijgt...

Luigi Critone & Gipi :: Aldobrando

De Italiaanse vakmannen Luigi Critone en Gipi maakten van...

Haruki Murakami :: De stad en zijn onvaste muren

In 1987 brak Haruki Murakami (1949) door met zijn...

Bart Schoofs :: Morgen weer een brt – Kind aan huis

Online mag Bart Schoofs dan behoorlijk aanwezig zijn met...

verwant

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in