Enola Play EK Editie :: Dag 1 van de achtste finales

Sportieve knakkers als wij zijn op de redactie van enola dragen wij het balspelletje een liefde toe die haast even diep snijdt als onze liefde voor muziek. De ploegen maken het sportieve duel waar op het grasveld, maar wij gaan op zoek hoe de onderlinge duels tussen de landen muzikaal kunnen uitdraaien. Welk land heeft de beste muziek? Wij zoeken nummers die u uit de speakers in uw thuisstadion kan laten schallen om in de sfeer te komen voor de wedstrijd. Vandaag beginnen we aan de achtste finales met Italiaanse drums en Oostenrijkse joga bonito.

Wales vs Denemarken

Alles of niets is het vanaf nu, en voor Wales wil dat zeggen: komaf maken met de Denen. Gezien hun beider rijke muzikale verleden en heden wordt dat een dubbeltje op zijn kant, dus ze rekenen op u. “Are You With Me Now?”, vraagt Cate LeBon, en dat is inderdaad de hamvraag.

Denemarken kan dus maar beter zijn beste beentje voorzetten, en in deze scherpe match halen we dan graag onze favoriete Deense van het moment van de bank. Want, jongens, dat debuut van Gurli Octavia, het zou wel eens kunnen dat we daar in december nog altijd over praten. En verder, als de Denen doorgaan, zal het met dit devies zijn:

Italië vs Oostenrijk

Tot nu toe walste Italië doorheen het toernooi. Ze gaan vandaag verder op dat elan met “L’ombelico del Mondo” van Jovanotti. Het fluitsignaal trapt de wedstrijd op gang, waarna de drums de Oostenrijkers een ziedend tempo opleggen, waaraan dezen zich enkel kunnen overgeven. Gitaarriedeltjes weven zich met flair doorheen het ritme als geïnspireerde dribbels doorheen het hart van de Oostenrijkse defensie. Dit is niets minder dan een feestelijke stormram, de Oostenrijkers hebben geen schijn van kans.

Of toch? Oostenrijk zendt spitsbroeders Kruder & Dorfmeister het veld in. Deze stilisten brengen met de sambaritmes uit “Holmes” een frivoliteit in het spel waarmee ze de stugge Italianen wel eens op het verkeerde been zouden kunnen zetten. Het tempo ligt minder hoog dan bij de Italianen en ze wachten rustig hun kans op de counter af. Zouden ze er toch nog uitvliegen in deze ronde – en dat is zowat de algemene verwachting – dan is het tenminste in stijl.

Onze verzamelde nummers vind je zoals altijd in onze Spotify-playlist.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

dertien + 5 =