Enola Play EK Editie :: De Finale! Engeland vs Italië

Sportieve knakkers als wij zijn op de redactie van enola dragen wij het balspelletje een liefde toe die haast even diep snijdt als onze liefde voor muziek. De ploegen maken het sportieve duel waar op het grasveld, maar wij gaan op zoek hoe de onderlinge duels tussen de landen muzikaal kunnen uitdraaien. Welk land heeft de beste muziek? Wij zoeken nummers die u uit de speakers in uw thuisstadion kan laten schallen om in de sfeer te komen voor de wedstrijd. Voor de finale van vandaag kunnen we niet anders dan met grof geschut afkomen, in de vorm van een ultieme meezinger en een voorbeeld van gestileerde cool.

Engeland

“Has it ever come home?” spotte de Deense doelman Schmeichel, alvorens hij eervol uit het tournooi werd geshot. En toch had hij een punt: de Europese titel hebben de Engelsen nog nooit veroverd, hoe hard The Lightning Seeds het sinds 1996 ook zingen: ‘Football’s coming home’. Enfin, nieuwe poging dan maar vanavond?

Italië

Een reis doorheen het muzikale erfgoed van het cultureel verfijnde Oude Continent kan simpelweg niet afgesloten worden zonder een bijdrage van Giorgio Moroder, de padrino van de eurodisco – dat muzikale curiosum waarvoor alle andere continenten ons benijden. Vaak verguisd en beschimpt als genre heeft het zich als onuitroeibaar getoond in de hitlijsten doorheen de decennia, en Moroder stond mee aan de wieg. “The Chase” klinkt al even glad en gestileerd als het voetbalspel van de azzurri de afgelopen maand, en met een looptijd van bijna een kwartier zullen ze de Engelsen qua uithoudingsvermogen in het stof doen bijten en tot achtervolgen dwingen. Ze verspillen geen energie aan meezingen, ze gaan instrumentaal recht op hun doel af. Dit is een uitgemaakte zaak: Italië kan niet anders dan winnen.

Herbeleef het volledige muzikale EK in onze playlist op Spotify.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

1 + 6 =