Uma Chine :: “Visits”

Even verdwalen in een psychedelisch landschap? Dat kan dankzij de vreemde snuiters van Uma Chine, in de beste betekenis van het woord bedoeld. De bezwerende single “Visits” zal je samen met de hypnotiserende clip in een zalige verwarring brengen.

Dat Uma Chine een bont amalgaam van uitstekende muzikanten is, bewijst “Visits”. Vijf minuten lang sturen Nele De Gussem (BRNS, Maya’s Moving Castle, Future Old People Are Wizards, delvaux., Inwolves), Sherien en Rana Holail Mohamed (Binti), Nils Vermeulen (lukwaa), Simon Raman (Steiger) en Gilles Vandecaveye-Pinoy (Steiger, Peenoise) de luisteraar alle kanten uit.

En zo is “Visits” een groeier geworden. De afwisseling tussen woedende percussie-uitbarstingen en zwalpende stukken zal je eerst wat dooreen schudden, maar nadien zal het nummer steeds meer blijven plakken. “We bezingen het delirium van een dementerende vrouw die bij haar overleden man wil zijn, terwijl ze zich woest afzet tegen haar eigen in-leven-zijn”, legt de band zelf uit.

Zoals aangekondigd wordt de grens tussen illusie en realiteit, dromen en waken, steeds kleiner -net als de muzikale grens tussen jazz, pop, indie en elektronica. Het nummer, dat uitmondt in een climax van gekte en blijdschap, is met andere woorden een fascinerend luisteravontuur. Of wat had u anders gedacht van Uma Chine?

“Visits” is tegelijk verwarrend en euforisch, dat belooft wat voor die tweede plaat die dit voorjaar op 9 april verschijnt via WERF Records verschijnt.

Beeld:
Aljocha Hamerlynck

recent

The Jesus and Mary Chain

23 april 2024Ancienne Belgique, Brussel

Hoe moeilijk kan het zijn om een geluidsman eens...

James Brandon Lewis Quartet

23 april 2024Ancienne Belgique, Brussel

Back to Black

De titel van Sam Taylor-Johnsons jongste film verwijst naar...

Salem

De 'mean streets' van Marseille vormden al eerder het...

Stake :: ”Ik zie ons nog wel doorgaan tot we baarden hebben als ZZ Top”

We hebben het met de manager gecheckt: bedoelde hij...

verwant

Gent Jazz 2023 :: Jazz of niet, spannend is het wel

Gent is een stad met vele gezichten. Terwijl sommigen...

Sound Track 2019: de finales in Leffinge, Antwerpen en Gent

Omdat er niets leukers is dan nieuwe muziek ontdekken....

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in