Beck :: Uneventful Days

Hyper-de-pyper-de-pyp… Hoeràààà!!!

Eigenlijk is het al een half jaar geweten, maar nu er ook officieel een datum werd geplakt op de release van dat nieuwe Beckalbum (22 november), is het gejuich hier niet van de lucht. Hyperspace zal die plaat heten, en eerder deze week schoot Beck daarvan in een klap twee tracks de ether in: opener “Hyperlife” en single “Uneventful Days”.

Samen met de nieuwe muziek die vandaag werd ‘gelost’, maakte Beck ook bekend dat hij er bij het maken van Hyperspace bepaald niet alleen voor stond. Dat Pharrell Williams een meer dan stevige duit in het zakje zou doen, wisten we al van “Saw Lightning”, de single die Beck in april uitbracht en waarvoor hij zijn akoestische slidegitaar en zijn mondharmonica weer vanonder het stof haalde. Williams zal te horen zijn op zeven van de elf tracks, maar andere ronkende namen die met het nodige tromgeroffel werden onthuld zijn die van Cole M.G.N., Paul Epworth, Sky Ferreira en – jawel – Chris Martin.

Of dit nu een smaakvolle ratatouille heeft opgeleverd of daarentegen een gekabbelde brei, daarover kunnen we pas over een goeie maand uitsluitsel bieden. Maar nu we na het opzwepende “Saw Lighning” ook kennis konden maken met de veel ingetogener elektropop van “Uneventful Days”, weten we dat het ook deze keer weer alle kanten uit kan gaan.

Spannend!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

een + achttien =