Big Thief :: UFOF

Begin er maar eens aan: een waardige opvolger verzorgen voor een meesterwerk als Capacity. Big Thief vond onderdak bij 4AD en brengt daar op 3 mei zijn nieuwe album UFOF uit. De verwachtingen zijn uiteraard onmiddellijk hooggespannen, maar de titelsong en vooruitgeschoven single uit het komende album UFOF doet alvast glunderen.

Het zou Big Thief niet zijn als dat glunderen niet tegelijk wat koude rillingen veroorzaakt. Het viertal onder leiding van Adrianne Lenker weet opnieuw een geheel eigen universum te scheppen binnen een song van drie minuten. De ingrediënten zijn ondertussen gekend: de gitaren en drums voluit ten dienste van Lenkers stem, die ook hier voorzichtig zacht leven geeft aan een wonderlijke woordenstroom die geheid flarden door het hoofd zal doen spoken. ’t Is bovenaards en bijna creepy, hoe ze dat keer op keer voor elkaar krijgt.

Vrijblijvend belooft Big Thief op UFOF dus allerminst te worden. Kan ook moeilijk anders, met zo’n letterwoord dat diepe mysteries oproept als titel. Zo zien wij ze graag vliegen, onze songs: ergens tussen hemel en aarde, maar thuis in geen van beide. Koud rillend blijven glunderen tot 3 mei is de boodschap.

Big Thief speelt op 28 mei in de Botanique in Brussel, en op de vrijdag van Pukkelpop.

Kijk en luister “UFOF” hier

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

elf + 7 =