Rolling Blackouts Coastal Fever :: In The Capital

Het goeie nieuws blijft maar binnenstromen: nu blijkt ook Rolling Blackouts Coastal Fever met een nieuwe plaat naar buiten te komen dit voorjaar. In The Capital is verwacht voor 26 april, en “In The Capital” is een eerste aangename kennismaking met de tweede langspeler van het Australische gitaarpopkwintet.

Met “In The Capital” wandelt RBCF de lijn af die het prima debuut Hope Downs schetste. Water, land, tijd, ruimte, en menselijke relaties die op die grenzen botsen: thematisch lijkt “In The Capital” niet ver uit de buurt van de songs op het debuut te vallen. De song leent ook de vibe van “Mainland”, zo zeer zelfs dat de twee naadloos op elkaar zouden kunnen aansluiten. Deze keer kregen de gitaren, die eerder nog ouderwets clean waren, wel een meer verdronken geluid, en ook op de zang zit een lichte echo. Zo reikt de song eerder de hand naar werk van Real Estate, zonder dat meer gelaagde gitaarwerk te verloochenen dat Hope Downs boven de middelmaat hielp te tillen.

Na de verrassing van het debuut zal nu de bevestiging moeten volgen voor de Australiërs. Wie de band al even volgt, weet dat dat geen probleem hoeft te vormen. Vorig jaar stond RBCF in een veel te kleine Pukkeltent te schitteren: geef de band dit jaar maar de Club, ergens bij zonsondergang. Wij reserveren alvast een plekje pal vooraan, om “In The Capital” te horen waar hij het meest tot zijn recht zal komen.

U hoort en ziet het nummer hier

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

3 × vier =