Opnieuw 20 namen erbij voor Pukkelpop

Onder het motto “blijven gaan” lanceert Pukkelpop ook vandaag weer 20 namen voor de komende editie van het Hasseltse festival. Onder meer Anne-Marie, Jorja Smith, Crystal Fighters, Slowthai en Kate Tempest zakken in augustus af naar Kiewit.

Wie kent hem niet, Martin Solveig, de Franse electro-god met zijn très tongue-in-cheek hits. Hij komt voor de vierde keer naar Kiewit met een verrassende live-show en kersvers werk.

Twee jaar geleden, aan de vooravond van haar wereldwijde doorbraak, stond Anne-Marie in de Dance Hall op Pukkelpop. Haar autobiografische raggapop zorgde intussen voor die typische en unieke sound.
Anne-Marie speelt op Pukkelpop net als haar landgenote Jorja Smith, de revelatie van de Britse neo-soul. Amper eenentwintig en met een stem die eigenlijk niet binnen één genre te vatten valt. Drie jaar geleden was ze nog barista bij Starbucks, vandaag een ronduit betoverend muziekfenomeen.

Van Jorja Smith naar grime-master Stormzy is een kleine stap. Smith zat al langer op de radar van Stormzy; begin vorig jaar brachten ze samen nog de collab ‘Let Me Down’ uit. In 2017 stond Stormzy ook al eens op de Pukkelpopaffiche. De King of Grime keert nu terug naar Kiewit.

Op vrijdag 16 augustus kan je naast Martin Solveig en Stormzy ook naar de fusion jazz van Kamaal Williams (a.k.a Henry Wu), de Britse hiphopper Loyle Carner, de electrofolkies van Crystal Fighters, grimeheld slowthai, de levensbeschouwelijke R&B trap van Joji, de jonge YouTube-ster Clairo en de zelfzekere grime van Flohio.

En ook de profetische woorden van het Nederlands internetfenomeen Joost in het nummer ‘Albino’ – Op Pukkelpop 2019, let’s go – hebben hun doel niet gemist. Eveneens op vrijdag: flyer dan een meeuw.

Op zaterdag 17 augustus spelen Anne-Marie en Jorja Smith ten dans. Diezelfde dag is er ook de DIY-funk van Franc Moody en de afrojazzhiphop van Ezra Collective. Ook De Jeugd Van Tegenwoordig is van de partij.

Op zondag 18 augustus werden ook de volgende artiesten aan de affiche toegevoegd: Princess Nokia – she’s got the beats, she’s got the raps, de industrial metalrap van Ghostemane en voor de liefhebbers van goeie old skool soul en rhythm & blues Durand Jones & The Indications. Je kan ook naar de rebelse poppunk van Charli XCX – derde keer op Pukkelpop en de prachtige rappoëzie van Kate Tempest – tweede keer Pukkelpop.

Op woensdag 20 februari lost Pukkelpop een nieuwe vracht namen.

De line-up ziet er voorlopig als volgt uit:

Vrijdag 16 augustus 2019: The National, White Lies, Pennywise, Good Charlotte, IDLES, Frank Carter & The Rattlesnakes, Martin Solveig (live), Stormzy, Kamaal Williams, Loyle Carner, Crystal Fighters, slowthai, Joji, Clairo, Flohio, Joost.

Zaterdag 17 augustus 2019: Tame Impala, Royal Blood, Eels, The Chats, The Story So Far, Brass Against, Code Orange, Frank Turner & The Sleeping Souls, PIP, Skeggs, Equal Idiots, Anne-Marie, Jorja Smith, Franc Moody, De Jeugd van Tegenwoordig, Ezra Collective.

Zondag 18 augustus 2019: Twenty One Pilots, Billie Eilish, The National, Prophets of Rage, PVRIS, Princess Nokia, Ghostemane, Durand Jones & The Indications, Charli XCX, Kate Tempest.

Pukkelpop vindt plaats van 15 t/m 18 augustus in Kiewit (Hasselt). Alle info: www.pukkelpop.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

20 + 20 =