15 Nieuwe namen voor Pukkelpop

Geen sprake van een maandaggevoel bij de Pukkelpoporganisatie; de line-up werd minutieus aangevuld met maar liefst vijftien nieuwe namen. Pukkelpop is op dreef, zoveel is zeker. En met namen als Eels, White Lies, Pennywise, Idles en Good Charlotte belooft het een oldskool feestje te worden daar in Kiewit.

Eels is on the road met zijn meest recente plaat ‘The Deconstruction” en houdt – voor de zesde keer – halt op het festivalterrein van Kiewit. Ook de Britten van White Lies komen tijdens Pukkelpop hun nieuwe album ‘Five’ voorstellen. Op vrijdag 16 augustus wordt het hossen en moshen met de anciens van Pennywise, de punkrockers spelen voor de vijfde keer op Pukkelpop.

Voor nog meer stevige gitaar kunnen festivalgangers diezelfde vrijdag naar Idles. En Frank Carter neemt z’n Rattlesnakes mee naar Kiewit. The National sluit ’s avonds af in de Marquee. Ze vieren feest tijdens Pukkelpop en spelen twee verschillende sets – een op vrijdag, een op zondag. Ze staan uitgebreid stil bij hun twintigjarig bestaan. The National houdt fans nog graag even in spanning; meer informatie over de precieze invulling volgt later.

Op zaterdag 17 augustus staan Tame Impala, Royal Blood en Eels samen op de affiche maar ook The Chats – de favoriete punkrockband van Josh Homme, de Amerikaanse rockband The Story So Far, de pittige protestcoverband Brass Against, hardcore van Code Orange, punkfolk van Frank Turner & The Sleeping Souls, nog meer punk met PUP en de garagerock van Skegss en Equal Idiots.

Op zondag 18 augustus kan je voor punkpopplezier naar Good Charlotte, ook rocktrio PVRIS komt erbij. Headliner Twenty One Pilots, popfenomeen Billie Eilish, Prophets Of Rage en The National hadden hun komst reeds bevestigd.

Morgen, dinsdag 19 februari gaat alles verder op hetzelfde elan en worden er om 16.00u weer tal van artiesten gelost. De ticketverkoop start maandag 25 februari om 13.00u.

De line-up ziet er voorlopig als volgt uit:

Vrijdag 16 augustus 2019: The National, White Lies, Frank Carter & The Rattlesnakes, Idles.

Zaterdag 17 augustus 2019: Tame Impala, Royal Blood, Eels, The Chats, The Story So Far, Brass Against, Code Orange, Frank Turner & The Sleeping Souls, PIP, Skeggs, Equal Idiots.

Zondag 18 augustus 2019: Twenty One Pilots, Billie Eilish, The National, Prophets Of Rage, Good Charlotte, PVRIS.

Pukkelpop vindt plaats van 15 t/m 18 augustus in Kiewit (Hasselt). Alle info: www.pukkelpop.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vier × 1 =