Suikerrock pakt uit met Goose en The Prodigy

Suikerrock pakt uit met een electro-avond vanjewelste. Op zaterdag 27 juli strijken Goose en The Prodigy neer op de Grote Markt van Tienen.

The Prodigy zijn de pioniers van de electro dance. Al sinds de prille ninetees veroveren ze podia over de hele wereld, ongenadig, snel en hyperactief. Met een nieuw album ‘No Tourists’ onder de arm, staat de band van Liam Howlett met die totaal geflipte frontman Keith Flint (geen bek is te gek) u deze zomer helemaal murw te spelen op het grote Suikerrock podium. Baanbrekend in de prille jaren negentig, snel opklimmend naar wereldfaam brachten ze rave klassiekers zoals ‘Out of space’, ‘Breathe’, ‘Firestarter’, ‘No Good’ en ‘Smack my bitch up’ naar de grootste festivalpodia, die nog uren na hun passage bleven natrillen.

Ze namen een korte pauze van …7 jaar, en terwijl de mensheid dacht dat ze er het bijltje bij hadden neergegooid kwamen ze, alsof het de normaalste zaak van de wereld was, gewoon terug om precies hetzelfde te doen: Het producen van magistrale electropunk, en die live met een welgemikte uppercut opnieuw de wereld in te sturen. Eind vorig jaar brachten ze ook hun zevende album uit: ‘No tourists’. De wijde omgeving van de Tiense Grote Markt zal dat laatste wapenfeit ook geweten hebben deze zomer. Je krijgt een nog meer elektrisch geladen set van krioelende waanzin over je heen.

Er zijn gelijklopende lijnen met de tweede band die Suikerrock vandaag aankondigt: het Belgische Goose pionierde zo ook eerst in eigen land met een unieke sound, en een energieke podiumperformance. Goose werd heel erg sant in eigen land, maar slaagde er na hun tweede album ‘Sinrise’ vrij snel in de Europese buitengrenzen op te zoeken. Ze bouwden een gigantische live-reputatie op, en de nationale en internationale pers goot de superlatieven met emmers uit boven de hoofden van deze Kortrijkzanen. Die hielden gelukkig de voeten stevig op de grond en bleven (nu al bijna twee decennia) puike producten afleveren. Sinds hun Humo’s Rock Rally winst in 2002 is het nooit meer bergaf gegaan, en telkens je ze op een affiche ziet staan weet je dat je een dik uur een pletwals over je krijgt. Goose laat je heel makkelijk uit je dak gaan met hun bijzonder intense, opzwepende en vooral heel erg gedreven electro-rock/punk geïnspireerde liveset. Met ‘Goosenonstop’ hebben ze zichzelf anno 2019 heruitgevonden. Weg zijn de gitaren en het podium staat nu helemaal tjokvol met keyboards en computers. Ze remixen al hun eigen songs en classics in één grote wervelende rave.

Suikerrock vindt plaats van vrijdag 26 juli tot en met zondag 28 juli in het centrum van Tienen. Info en tickets: www.suikerrock.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

11 + dertien =