The Black Heart Rebellion brengt nieuwe plaat uit

The Black Heart Rebellion is in het najaar definitief terug met een opvolger van het in begin 2013 verschenen Har Nevo. De derde plaat verschijnt op 26 oktober via 9000 Records/Consouling Sounds.

Voor de opnames dook het zestal in de La Patrie-studio van Koen Gisen (Dans Dans, Flying Horseman, The Bony King). Het album krijgt de veelbelovende titel People, when you see the smoke, do not think it is fields they’re burning mee. “Ons derde album is een stap verder op de weg die we met Har Nevo hebben ingezet. Die langzame evolutie kenmerkt onze manier van werken en zorgt ook steeds voor nieuwe fasen in het bestaan van de groep”, klinkt het bij de band. “Het volgende stadium trekken we op gang in samenwerking met Rockoco, het alternatief managementbureau uit Gent. Sinds de vorige plaat kwamen we elkaar geregeld tegen en dit jaar besloten we samen te gaan werken.”

Met Har Nevo wierp The Black Heart Rebellion een dikke twee jaar geleden succesvol zijn oude huid af. De mix van post-hardcore en post-rock maakte plaats voor een mysterieuze en ijzingwekkend mooie sound. De plaat leverde de band unaniem lovende recensies en optredens op Dour, Boomtown en Pukkelpop op. Meer nieuws over de plaat volgt de komende weken. Ondertussen kan u alvast een optreden van The Black Heart Rebellion inplannen. De Gentenaars werden al vastgelegd door Incubate (20 september), de Handelsbeurs (7 november), de AB (10 november) en Cactus Muziekcentrum (4 december).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

16 + tien =