Joanna Newsom duikt opnieuw op

Heel even dachten we haar kwijt te zijn aan Hollywood, maar niets blijkt minder waar: vijf jaar na het mastodontische Have One On Me komt Joanna Newsom op de proppen met haar vierde plaat Divers. Die zal op 23 oktober uitgebracht worden door Drag City.

Eerste vaststelling: ondanks vijf jaar relatieve radiostilte laat Newsom nu geen enorme hoeveelheid songs los. Divers zal bestaan uit elf songs (zie de tracklist hieronder) en blijkt op een enkele CD-schijf (ofwel twee LP’s) te passen. Van die elf songs werd meteen eerste single “Sapokanikan” met video en al op het net gepleurd. Die video werd geregisseerd door Paul Thomas Anderson, in wiens film Inherent Vice Newsom onlangs nog een niet onbelangrijke rol had, en toont Newsom die al zingend door New York struint.

Label Drag City laat weten dat Divers de draad weer zal opnemen waar Have One On Me hem vijf jaar geleden liet liggen. Te oordelen naar “Sapokanikan” lijkt dat inderdaad waarschijnlijk: de song, aangedreven door piano en onder meer opgeleukt met percussie- en blokfluitarrangementen, beweegt zich opnieuw wars van traditionele songstructuren en vermengt zulke invloeden als Randy Newman, barok en Joni Mitchell. De teksten blijven even cryptisch als altijd. Als u het legertje interpreten wil aanvullen, kan u alvast de song beluisteren in de hieronder gelinkte video.

Tracklist Divers

 1. Anecdotes
 2. Sapokanikan
 3. Leaving the City
 4. Goose Eggs
 5. Waltz of the 101st Lightborne
 6. The Things I Say
 7. Divers
 8. Same Old Man
 9. You Will Not Take My Heart Alive
 10. A Pin-Light Bent
 11. Time, As a Symptom

Bekijk hier de video van “Sapokanikan”:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

een × drie =