p’LatseDoen viert vijfde verjaardag met Meuris, Willow en EX-RZ

Het gratis festival p’LatseDoen in Kuurne viert op 11 juli haar vijfde verjaardag. Na de succesvolle edities van de voorbije jaren, gaat de organisatie ook in 2015 weer voor een mix van lokaal talent en gevestigde waarden.

Headliner voor het festival dit jaar is ongetwijfeld Meuris. Stijn Meuris en de zijnen brengen in Kuurne een overzicht van 25 jaar Noordkaap, Monza en Meuris. Een resem klassiekers zullen dus op de menu staan. Ook de mannen van Willow komen er het mooie weer maken. Ooit waren ze derde op Humo’s Rock Rally en onlangs brachten ze een goed onthaalde tweede plaat uit. Op de Hoofdp’Latse vinden we ook EX-RZ (ex – Red Zebra). 35 jaar na de release van ‘I can’t live in a livingroom’ zijn Peter Slabbynck en de zijnen nog steeds springlevend. Verder wordt het hoofdpodium aangevuld met Get Off My Shoes en lokale tributeband The Ed Sullivan Quartet, die p’LatseDoen 2015 met 60’s tributehits zullen openen.

Net als de voorbije jaren is p’LatseDoen meer dan alleen maar het hoofdpodium. In de Livingp’Latse spelen o.a. de balkenband Brassaholic en MC Equal, onlangs nog verkozen tot beste rapper van West – Vlaanderen. Ook daar veel lokaal talent met Sperwer, Unlock Dialogue en The Pyjama’s.

De fuifbeesten in Kuurne worden niet aan hun lot overgelaten in de Dancep’Latse met Dennis Cartier. Daarnaast ook SNES (winnaar MNM Start to DJ in 2013), Skank Dogz, Rubin Gavali, Sensey en JRP.

Nieuw dit jaar zijn twee kleine Buskerpodia op twee plaatsen in de omgeving van het Kuurnse marktplein. Singer-songwriters zullen daar tijdens de ‘dode’ momenten op het hoofdpodium fijne sets spelen.

Alle info: www.platsedoen.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twee × 5 =