Noordkaap :: Monstertje

Het heeft iets van een epische knuffel tussen twee tyranosaurussen rex. Vijf jaar is het ondertussen dat Vos dood is, bijna dertig jaar geleden dat de legendarische dubbelslag Gorky/Noordkaap plaatsvond in de Rock Rally. Maandag speelde die laatste “Monstertje” van die eerste. En dat was bijzonder om een shitload aan redenen.

Om te beginnen: “Monstertje” is één van de strafste nummers die Luc De Vos ooit uit zijn gitaar heeft gehaald. Er zijn er meer, ja, maar deze staat behoorlijk bovenaan.

Het is Noordkaap. Dat telt ook. Twintig veel te lange jaren was Lars Van Bambost gaan schuilen voor alle lawaai – no more. De gitaarheld aller gitaarhelden, de man die meer heerst over de snaren die wie ook in deze contreien, raakt ze eindelijk opnieuw aan. Je hoort het ongeveer meteen. De song is van Vos, die klank is: Der Larsmeister. Zo pas, en enkel zo, is er Noordkaap. En het staat er eindelijk opnieuw.

En dan is er Meuris, en die vindt zichzelf ten langen leste ook terug. Hij kreunt. Hij krijt. Hij scheurt. We willen nog altijd hoogstens genuanceerde woorden kwijt over Monza en de solo-Meuris, maar: er gaat niets boven deze “Morgeu! Morgeu!”‘s. Ze ruiken naar “Een heel klein beetje oorlog”. Ze kriebelen een beetje van “Gigant”.

En daarom, echt alleen maar daarom, is dit het nummer dat u vandaag vijftien keer gedraaid moet hebben. Minder volstaat gewoon niet.

Noordkaap – Monstertje (Live @ Radio 1 Luc De Vos Sessie)

Schoon was dat! Voor het eerst in 19 jaar stond Noordkaap nog eens in originele formatie op het podium. Het was een mooi eerbetoon aan Luc De Vos. Geniet van hun bloedmooie versie van 'Monstertje' van Gorki.

Geplaatst door Radio 1 op Woensdag 27 november 2019

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

drie + vijf =