Pinkpop compleet met Placebo en Jonathan Jeremiah

Met de bevestiging van Placebo, Jonathan Jeremiah en The Last Internationale is het programma voor Pinkpop 2015 compleet.

Placebo vervangt Sam Smith als afsluiter op de 3FM Stage op zondag 14 juni. Volgend jaar is het twintig jaar geleden dat Placebo hun eerste studioalbum uitbracht. Om dit te vieren pakt de Engelse alternatieve rockband dit jaar al groots uit door alle albums (voor het eerst) op streamingdiensten als Spotify te plaatsen en door hun beste albums te re-releasen in HQ-vinyl. Het zevende en laatste album van de band ‘Loud Like Love’ kwam eind 2013 uit. Tijdens Pinkpop zal Placebo met nummers van dat album en hits als ‘Nancy Boy’, ‘The Bitter End’ en ‘For What It’s Worth’ bewijzen dat ze nog altijd moeiteloos Pinkpop plat kunnen spelen.

De Britse folkzanger Jonathan Jeremiah keert op zaterdag 13 juni, 3FM Stage, terug naar Landgraaf. Sinds de vorige keer in 2012 heeft de zanger hard gewerkt aan zijn carrière en niet zonder resultaat. Nog in hetzelfde jaar verscheen het album ‘Gold Dust’ opgenomen met het Metropole Orkest. Begin dit jaar kwam zijn derde album ‘Oh Desire’ uit waarmee hij door heel Europa speelt.

Delila Paz, Edgey Pires en Brad Wilk (bekend van Rage Against The Machine en Audioslave) vormen samen The Last Internationale. Dit muzikale trio uit New York City staat bekend om hun poëtische teksten welke (gecombineerd met een rauwe sound) zorgen voor een sociaal bewustzijn. Folk, rock, punk en blues; deze band laat het allemaal horen op hun debuutalbum ‘We Will Reign’ en op de 3FM Stage van Pinkpop, op zaterdag 13 juni.

Pinkpop vindt plaats op 12, 13 en 14 juni in Landgraaf (NL) met klinkende namen als Muse, Elbow, Faith No More, Paloma Faith, Robbie Williams, Anouk, Dotan, Eagles Of Death Metal, Selah Sue, Foo Fighters, Pharrell Williams, Rise Against, Oscar And The Wolf en talrijke anderen. Alle info: www.pinkpop.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

drie + negentien =