Wire exclusief op Absolutely Free Festival

Het Genkse Absolutely Free Festival dikt zijn affiche aan. Met Wire voegt het een ronduit legendarische band toe aan de line-up. Ook Bed Rugs, Amongster en I Will, I Swear komen erbij.

Met Wire (UK) voegen we een ronduit legendarische band toe aan de lineup. Hoewel Wire eigenhandig de ‘post-punk’ uitvond weigert de band achterom te kijken. ‘Dwars’, ‘eigenzinnig’ en ‘creatief’ zijn dan ook kernwoorden die vandaag nog van toepassing zijn op de band. Door die attitude blijft de band een graag geziene gast op festivals als Primavera, ATP en Coachella. Op AFF komt Wire exclusief zijn zopas verschenen titelloze album voorstellen.

Bed Rugs behoeft uiteraard geen inleiding meer: met een heerlijk psychedelisch tweede album is Bed Rugs zonder twijfel een van dé Belgische bands van het voorjaar. I Will, I Swear en Amongster wonnen dan weer allebei Stubru’s Nieuwe Lichting. De ene deed dat met ontroerend verstilde songs, de andere met ingenieus opgebouwde popbommetjes.

Te ontdekken talent komt er in de vorm van het Gentse Onmens (ex-Kapitan Korsakov) en Lohaus, Limburgse Limbomania-helden Piquet en Benefactors en de Waalse splinterbom La Jungle. Meer namen, waaronder drie headliners, volgen zéér binnenkort.

AFF vindt plaats op 7 en 8 augustus op de site van C-Mine in Genk en kondigde eerder al Ice Age (DK), Double Veterans en Run Run Run aan. Het festival blijft ook dit jaar gratis mits inlevering van drie gebruikte batterijen waarmee Natuurpunt gesteund wordt. Alle info: www.absolutelyfree.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

7 − vijf =