John Grant goes klassiek

Enkele weken geleden besloot John Grant om het voor één keer over een andere boeg te gooien, en wel door een eenmalige samenwerking met het BBC Philharmonic Orchestra. Een albumversie van het optreden verschijnt onder de titel John Grant With The BBC Philharmonic Orchestra: Live In Concert, op 8 december.

Het concert maakte deel uit van de BBC Philharmonic Presents …-reeks, waarin popartiesten met hun eigen nummers een andere kijk op klassieke muziek bieden. In het geval van John Grant was het componiste Fiona Brice die instond voor de arrangementen. Eerder werkte ze ook al samen met Placebo. Met dit live-album breit Grant een vervolg aan zijn vorige plaat, Pale Green Ghosts. Onze eigen recensent kwam toen tot deze conclusie: “het is heel leuk dat Grant zich eens heeft kunnen uitleven tussen de synths die de muziek uit zijn jeugd domineerden […] maar het ligt hem toch niet echt”. Niet zo gek dus, dat de man nu de klassiek getinte smaak te pakken heeft. De komende weken trekt hij door Groot-Brittannië met nog een ander orkest, de Royal Northern Sinfonia. In België staan er voorlopig geen concerten gepland.

John Grant With The BBC Philharmonic Orchestra:

 1. It Doesn’t Matter To Him
 2. Sigourney Weaver
 3. Vietnam
 4. Marz
 5. Fireflies
 6. Where Dreams Go To Die
 7. Caramel
 8. Glacier
 9. T C & Honeybear
 10. It’s Easier
 11. GMF
 12. Pale Green Ghosts
 13. Outer Space
 14. You Don’t Have To
 15. Drug
 16. Queen of Denmark

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijftien + 19 =