Son Lux en zijn nieuwe werelden

Ryan Lott, meesterbrein achter het indiekamermuziekproject Son Lux, is duidelijk on a roll. Na de succesvolle release van absolute doorbraakplaat Lanterns tourde de man uitgebreid doorheen Europa (lees ons verslag van zijn vurige doortocht in de Gentse Vooruit hier) en de Verenigde Staten, en nu komt hij alweer aanzetten met een nieuwe ep waarop vier nummers uit die succesplaat een nieuw jasje krijgen aangemeten.

Son Lux komt niet aanzetten met een doorsnee remix-ep, maar geeft op Alternate Worlds de vier songs “Alternate World”, “Pyre”, “Lost It To Trying” en”Easy” zelf een nieuw arrangement mee, vaak met opmerkelijke resultaten. In “Easy (Switch Screens)” wordt hij zelfs bijgestaan door de Nieuw-Zeelandse popsensatie Lorde (u ongetwijfeld bekend van “Royals”) die het nummer eerder al live coverde. Hoe dat allemaal klinkt kan alvast gratis beluisterd en voor de luttele som van drie dollar gedownload worden op de bandcamp van Son Lux. Wie dit kleinood graag aan zijn fysieke verzameling wil toevoegen zal moeten wachten tot eind mei wanneer Joyful Noise de ep op fancy wit vinyl uitbrengt.

Alternate World:

  1. Alternate World (Alternate Age)
  2. Easy (Switch Screens) feat. Lorde
  3. Build A Pyre (Begin Again)
  4. Lost It To Trying (Mouths Only Lying)

Easy (Switch Screens):

Son Lux treedt op 24 mei op in de Botanique in het kader van Les Nuits.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

veertien − 7 =