Styrofoam + Sleepingdog = Coho Lips

Arne Van Petegem steekt Styrofoam in de koelkast, maar dat is niet erg. De synths blijven ingeplugd, de drummachines spuwen nog steeds beats uit, want ter vervanging komt er: Coholips. En voor dat project ging hij in zee met Chantal Acda van Sleepingdog en Isbells. Een eerste nummer is nu gratis te downloaden.”

Wie? Wat? Hoe? Veel informatie is er niet, dus laat het Van Petegem zelf maar vertellen. “Chantal en ik zijn een jaar of twee geleden begonnen met aan Coho Lips tracks te werken. Aanvankelijk wilden we een soort discoplaat, maken maar uiteindelijk draaide het anders uit.”

Misschien niet helemaal verwonderlijk. Is die nieuwe bandnaam immers geen verwijzing naar The Insane Coho Lips Anti-Disco Army die in 1979 een “Disco Demolition Night” op poten zetten, waarbij een kist met discoplaten werd opgeblazen tijdens de rust van een baseballgame?

Een eerste nummer, “Every Day Was A Chance” zegt nog niet veel, zo bezweert Van Petegem: “misschien is het zelfs wat atypisch als je de rest zult horen.” En die rest volgt pas half 2013, wanneer op Circle Into Square, een label uit Portland, Oregon, een gelimiteerde vinyl uitkomt. “Meer uitleg als er meer is”: daar moeten we het voorts mee doen. En natuurlijk met die download, die u hier vindt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

12 − vijf =