Dunk!festival bevestigt nieuwe namen

De organisatie van het Zottegemse Dunk!festival, het festival bij uitstek voor de postrockliefhebber, heeft vijf nieuwe bands bevestigd. De opvallendste namen zijn het Engelse The Pirate Ship Quintet en het Amerikaanse Arms And Sleepers.

The Pirate Ship Quintet komt uit Bristol en speelt orkestrale, lang uitgesponnen postrock waarin de cello een opvallende rol krijgt. De Engelse band brengt een duistere, atmosferische en klassieke variant van het instrumentale rockgenre. Tweede opvallende naam is het Amerikaanse ambient/triphop-duo Arms And Sleepers, dat na een hiatus terug bij elkaar is. In 2011 was Arms And Sleepers al te zien op het sympathieke festival in Zottegem.

Een nieuwe band om in het oog te houden, is de Oost-Vlaamse instrumentale rockband Celestial Wolves. Zijn eerste plaat Wood For Wood verschijnt volgend jaar op dunk!records. De twee andere nieuwe namen zijn Ilydaen uit Luik en Lost In Kiev uit Parijs. Beide bands grossieren eerder in stevige postrock die nauw aansluit bij posthardcore. Eerder werden al Jakob, Kwoon, Toundra, Labirinto en Kokomo aan de affiche toegevoegd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

8 + twee =