The Flaming Lips and Heady Fwends

Over negen dagen zullen The Flamping Lips rapper Jay-Z naar zijn wereldrecordkroon proberen steken door 8 concerten in verschillende steden te spelen in een tijdspanne van 24u. En de kans zit er in dat de aanwezigen in een van die acht steden ook meteen nieuwe nummers te horen krijgen want The Flaming Lips zullen op 30 juli hun 14e album uitbrengen

The Flaming Lips And Heavy Friends zal uitgebracht worden door Bella Union, waar Wayne Coyne en zijn gevolg zopas een handtekening onder een contract zetten. Coyne hield de wereld alvast op de hoogte van hun stap naar een nieuwe platenfirma door een filmpje van het telefoontje op z’n twitter te plaatsen

Het album dat tussen verschillende concerten wereldwijd werd gemaakt, zou een van de meest besproken releases van dit jaar moeten worden. The Flaming Lips riepen de hulp in van hun “zware” vrienden uit elke hoek van de muzikale cosmos om unieke en experimentele sessies op te nemen. Nick Cave, Yoko, Bon Iver en Ke$ha zijn maar enkele van de namen die op een van de 13 nummers mochten meedoen.

Eigenlijk werd het album al op 21 april jongstleden uitgebracht ter ere van Record Store Day en verkocht toen in een mum van tijd uit. Door de overweldigende vraag, maakt Bella Union het album nu dus ook fysiek beschikbaar op CD en vinyl.

Tracklist

 1. 2012 (You Must Be Upgraded) (Featuring Ke$ha, Biz Markie & Hour Of The Time Majesty 12)
 2. Ashes In The Air (Featuring Bon Iver)
 3. Helping The Retarded To Know God (Featuring Edward Sharpe and The Magnetic Zeros)
 4. Supermoon Made Me Want To Pee (Featuring Prefuse 73)
 5. Children Of The Moon (Featuring Tame Impala)
 6. That Ain’t My Trip (Featuring Jim James of My Morning Jacket)
 7. You, Man? Human??? (Featuring Nick Cave)
 8. I’m Working At NASA On Acid (Featuring Lightning Bolt)
 9. Do It! (Featuring Yoko Ono/Plastic Ono Band)
 10. Is David Bowie Dying” (Featuring Neon Indian)
 11. The First Time Ever I Saw Your Face (Featuring Erykah Badu)
 12. Girl, You’re So Weird (Featuring New Fumes)
 13. Tasered And Maced (Featuring Aaron Behrens of Ghostland Observatory)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

drie + vier =