Wastelandsfestival in Gent

Het hoeft niet altijd in een stadspark of weide te gebeuren. Ook een desolate werfplek is een uitstekende ligging voor een festival. De eerste editie van Wastelands vindt plaats op 11 augustus in DOK Gent, een verlaten havenzone die in de nabije toekomst wordt omgebouwd tot een woonomgeving. Of Wastelands vroeg of laat van naam moet veranderen, is nog onzeker. Nu kijken we echter met veel enthousiasme uit naar de line-up van de eerste editie.

De organisatie maakte vandaag na een korte teaser campaign het volledige programma van het dagfestival bekend. Met John Maus heeft Wastelands een waardige headliner gestrikt. Vorig jaar bracht de Amerikaanse avant-gardist nog het album We Must Become the Pitiless Censors of Ourselves uit. De overige namen zijn: nick nicely (VK/D), Pictureplane (VS), Maria Minerva (EST/VK), Street Gnar (VS). Zij drukken onmiddellijk al een stempel op de richting die Wastelands wil uitgaan: een podium bieden aan alternatieve en experimentele muzikanten.

De vijf artiesten treden op tussen twee en tien uur. Nadien is er een DOKKantine afterparty met Morthen Kiang en anderen.

De prijs voor een ticket is vijftien euro en verkrijgbaar via internet of op een van de concerten vermeld op de festivalwebsite.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

8 + 16 =