Jens Lekman brengt nieuw album uit

Hij staat bekend als de meest tragikomische tekstenschrijver in songwritersland, die ze songs vaak op een bedje van aanstekelijk gitaargefrunnik uitspreidt. Hij is Zwedens leukste exportproduct en hij last graag pauzes in om ten dans te gaan spelen op trouwfeesten. Hij neemt bovenal graag de tijd om full albums uit te brengen, hoewel hij door de jaren heen rijkelijk met EP’s strooide. Hij is Jens Lekman en zal op 4 september eindelijk zijn derde full album I Know What Love Isn’t uitbrengen.

I Know What Love Isn’t volgt het in 2007 uitgebrachte en ijzersterke Night Falls Over Kortedalaop. Lekman heeft het album laten ontstaan uit een relatiebreuk; de songs zijn opgebouwd rond beelden en herinneringen uit die tijd. Hoewel het initieel niet zijn bedoeling was om de relatiebreuk te schrijven, zochten zijn songs toch zelf hun weg naar daar. In “The World Moves On” worden zijn gedachten aan die tijd samengevat als “and you don’t get over a broken heart, you just learn to carry it gracefully”.

Muzikaal kiest hij met I Know What Love Isn’tvoor een bescheidenere aanpak. Waar Kortedala een rijk pallet aan instrumenten bevatte, gaat hij hier voor een minimalere aanpak; slechts een strijker, een barpiano, een enkele saxofoon en een paar fluitaccenten. Lekman geeft een verklaring voor de lichtheid van zijn nummers “Ik wilde haast niet op te merken nummer maken, waarbij het refrein slechts door een klein detail als een tamboerijn of een harmonie, gescheiden wordt van de coupletten.”.

De eerste song uit het album Erica America werd al gereleased en bevat vocals van de Australische Sophie Brous. Op het album zelf is het dus nog wachten tot eind september en voorlopig heeft Lekman ook België nog niet opgenomen in zijn tourschema, maar de tracklist van I Know What Love Isn’t kunnen we wel al meegeven.

  1. Every Little Hair Knows Your Name
  2. Erica America
  3. Become Someone Else’s
  4. Some Dandruff on Your Shoulder
  5. She Just Don’t Want to Be With You Anymore
  6. I Want a Pair of Cowboy Boots
  7. The World Moves On
  8. The End of the World Is Bigger Than Love
  9. I Know What Love Isn’t
  10. Every Little Hair Knows Your Name

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

18 − 3 =