Suede fluistert dat er een nieuw album komt…

Sprong uw jaren ’90 hart ook op en neer als een uitzinnig kind op de trampoline bij het horen van het nieuws dat Suede dit jaar weer ons land, meer bepaald Lokeren, zal bezoeken? Laat de salto mortales dan maar komen want Brett Anderson fluistert zachtjes tegen de hele wereld dat ze terug in de studio zitten… uiteraard voor een nieuwe plaat.

Het is van het getroubleerde “A New Morning” dat Suede nog eens in de studio zat. En in diezelfde studio zit ook producer Ed Buller, de man die medeverantwoordelijk was voor de Suede-successen Suede, Dog Man Star en Coming Up. Het waren ook zijn productiekeuzes die ten tijde van Dog Man Star de laatste druppel vormde voor het vertrek van gitarist Bernard Butler. Kans op vuurwerk dus!

Hoe en of het album zal knetteren, zal pas geweten zijn wanneer het versgeperst in de rekken ligt want op dit moment blijven we achter met het vage: “er zijn gitaren, er zijn drums, er zijn nog meer gitaren en er komt ook wat geluid uit, maar het belangrijkste is dat het songs zijn”. Wat wel een zekerheid is volgens Anderson, is dat de nieuwe songs die op het einde van hun tournee in Rusland op de setlist waren geraakt, niet meer bestaan en dus ook het daglicht van de nieuwe plaat niet zullen zien.

Bij wijze van kleine kietel onder de muzikale oksel zijn dit de mogelijke titels die op de nieuwe tracklist zullen verschijnen: “Sometimes I Feel I’ll Float Away”, “For The Strangers” en “It Starts and Ends With You”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

achttien + 3 =