The Smashing Pumpkins brengen op 18 juni Oceania uit

Ondanks het feit dat Billy Corgan in 2008 de wereld vertelde dat zijn band geen full length albums meer zou uitbrengen, zal vijf jaar na die uitspraak “Oceania” toch in de winkelrekken liggen. Jawel, het nieuwe full album van The Smashing Pumpkins.

Corgans belofte om nog enkel singles te maken in plaats van langspelers, wordt niet helemaal teniet gedaan want dit nagelnieuwe ‘album in een album’ kadert in de “Teagarden by Kaleidyscope” conceptcyclus. Oftewel: het project dat een kapstok vormt voor de band om in verloop van tijd 44 nieuwe nummers aan op te hangen.

Oceania luidt ook de terugkeer in naar EMI, het platenlabel waar The Smashing Pumpkins groot werden in de jaren ’90 en al hun bestsellers hebben uitgebracht , waaronder “ Mellon Collie And The Infinite Sadness”. Volgens de band zou Oceania trouwens hun beste en meest open plaat zijn sinds die dubbelaar. Gitarist Jeff Schroeder verwoordt het als volgt: “Oceania klinkt minder zwaar als ons oudere repetoire. In deze tijd, zowel op politiek als op sociologisch vlak, voelt het juist om iets meer spacy en dromerige muziek te maken. We willen mensen emotioneel raken.”

Oordeelt u op 18 juni vooral zelf. Met de onderstaande tracklist kan u alvast een maandje oefenen om de nieuwe titels als een volwaardige Oceania-kenner in een keer uit de strot te krijgen

 1. Quasar
 2. Stella P And The People Mover
 3. Panopticon
 4. The Celestials
 5. Violet Rays
 6. My Love Is Winter
 7. One Diamond, One Heart
 8. Pinwheels
 9. Oceania
 10. Pale Horse
 11. The Chimera
 12. Inkless
 13. Wildflower

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

3 + 15 =