Beach House kondigt vierde album aan, doet Kortrijk aan

De geruchten deden al even de ronde, nu houdt ook label Sub Pop het niet langer stil: Beach House heeft zijn vierde telg klaar. ‘Bloom’ verschijnt op 14 mei, elf dagen later doen de indierockers De Kreun aan in Kortrijk en daar is de eerste single al. Be very prepared.

De aankondiging werd nochtans getelefoneerd. Eind februari was er het gefluister: een naam, een voorzichtige datum en zelfs een tracklist. Hun Amerikaanse label Sub Pop, dat aanvankelijk de lippen stijf op elkaar hield, bevestigt nu alles daarvan in een persbericht.

‘Bloom’ komt bij ons uit op het Britse label Bella Union. Het dreampopduo nam de ideeën die het opdeed in zijn Teen Dream-tour mee naar thuisstad Baltimore, om ze vervolgens op te nemen in een Texaanse studio en mee te laten producen door niemand minder dan Chris Coady (van wie het portfolio vooralsnog een stuk indrukwekkender klinkt dan ’s mans eigen naam, met werk voor TV on the Radio, Yeah Yeah Yeahs, Grizzly Bear, Gang Gang Dance en… Beach House zelf).

Ook de ontvangst van Teen Dream, hun vorige album, doet weinig goed voor de verwachtingen. Of: hoe trage beats en zwaar-melancholische zanglijnen de eindejaarslijstjes van 2010 bestormden.

De tracklist:

  1. Myth
  2. Wild
  3. Lazuli
  4. Other People
  5. The Hours
  6. Troublemaker
  7. New Year
  8. Wishes
  9. On the Sea
  10. Irene

Single ‘Myth’:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

3 × 1 =