Nieuw solowerk Damon Albarn

Dr. Dee, het langverwachte nieuwe soloalbum van Blur- en Gorillazfrontman Damon Albarn verschijnt op 7 mei aanstaande. De plaat is geïnspireerd op het leven van John Dee, een belangrijke Engelse humanist, wiskundige en geograaf. De man leefde in de zestiende eeuw, was adviseur van Queen Elizabeth I en leidde de mensen op die niet veel later met hun ontdekkingsreizen de basis legden voor het Britse koloniale rijk.

Op de plaat combineert Albarn oud-Engelse koorzangen en instrumenten met moderne West-Afrikaanse klanken. Hij nam de plaat op in zijn eigen West-Londense studio samen met het BBC Philharmonic Orchestra en omschrijft het album zelf als een “vreemd pastoraal folkalbum” en “a fitting companion to the end of another Elizabethan age.”

De tracklist:

1. The Golden Dawn
2. Apple Carts
3. Oh Spirit Animate Us
4. The Moon Exalted
5. A Man Of England
6. Saturn
7. Coronation
8. The Marvelous Dream
9. A Prayer
10. Edward Kelley
11. Preparation
12. 9 Ppoint Star
13. Temptation Comes In The Afternoon
14. Watching The Fire Thazt Waltzed Away
15. Moon (Interlude)
16. Cathedrals
17. Tree Of Life
18. The Dancing King

De trailer van het album:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twee × twee =