Räpe Blossoms :: Starving Vultures At 7-Eleven

Koolzaad, daar komt een mens op uit als na een online zoektocht op de term “rape blossoms”. Enigszins rare benaming voor een plant en dus uitermate geschikt voor een stelletje nozems dat met verschroeiend gitaargeweld op de proppen komt.

Räpe Blossoms, de band, komt niet uit het diepe duister van een of ander dankzij crystal meth van elke vorm van normen en waarden ontdaan gat in een door welzijnsorganisaties al lang opgegeven woestijnstadje in de VS. Räpe Blossoms blijkt simpelweg het project te zijn van enkele leden van Penguins Know Why en The Germans. Als je al bands hebt met zùlke namen, ben je het aan jezelf verplicht met iets niet alledaags op de proppen te komen, dat spreekt. Gelukkig is er de umlaut, als subtiele waarschuwing aan nanny’s en gedragstherapeuten dat dit niet het soort plaat is om op het werk als zeden verzachtend hulpmiddel aan te wenden.

Naar eigen zeggen is Räpe Blossoms beïnvloed door fraais als Fugazi, The Jesus And Mary Chain en The Horrors. Als bands om jezelf in een adem mee te vernoemen, kan dat tellen. Meer zelfs, het is spelen met vuur. Vooruit dan maar, een 13 Songs is Starving Vultures At 7-Eleven niet. In tegendeel, het is iets helemaal anders.

Deze 12”/digitale download is de soundtrack bij een office meltdown. Het in geluid gevatte gevoel van blinde waanzin dat zich al eens van iemand meester maakt. Wanneer dat in een kantoor gebeurt, en je staat op een veilige afstand, kan dat best hilarisch zijn. Als het op een podium voorvalt, en de songs dragen enige tekenen van songschrijverschap in zich, dan is van vuurwerk sprake. “Hungry Wolves” valt onder die definitie, net als de andere vijf nummers op dit albumette: dit is muziek om een beetje bang van te worden, maar in plaats van weg te rennen, zet je toch nieuwsgierig een stapje dichter, daartoe aangemoedigd door de adrenaline die vrijkomt van de band.

Veel vriendjes zal Räpe Blossoms niet maken met de aanval die Starving Vultures At 7-Eleven is, maar dat is vast niet de bedoeling van deze hondsbrutale aanslag die klinkt alsof een heel lieflijk iets Iets Heel Ergs wordt aangedaan. Soms is dat eens nodig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijftien − twaalf =