Mercury Rev na de zomer terug in de studio

Wij zijn nog aan het bekomen van de zeer gesmaakte doorkomst van Mercury Rev begin deze week op Les Nuits met het integraal gespeelde Deserter’s Songs. Maar de band denkt ook alweer vooruit. Jonathan Donahue gaf in een interview aan dat er na deze tour de studio ingesprongen wordt voor een opvolger van Snowflake Midnight / Strange Attractor.

Die laatste dubbelplaat, waarvan Strange Attractor gratis te downloaden was, en die een stap weg was van wat we van de band kenden, is inmiddels drie jaar oud. In de tussentijd zaten Donahue en co. natuurlijk niet stil want sinds eind vorig jaar grijpen ze, zoals gezegd, terug naar hun doorstartplaat Deserter’s Songs uit 1998.

In het interview dat de frontman met het Britse The Quietus had geeft hij toe dat ze op dit moment nog helemaal in een Deserter’s Songs mindset zitten maar dat er de laatste jaren volop aan nieuw materiaal geschreven is en dat het de bedoeling is om dit af te werken na de zomer. Op de vraag of deze nummers anders zullen klinken als hun laatste album, antwoordde Donahue: ‘Ik denk van wel, maar ja dat zegt iedere artiest na het schrijven van zijn nieuwste werk. Het is een beetje te vergelijken met de geboorte van je eigen kind. Voor iedere buitenstaander lijken al die pasgeboren baby’s op elkaar maar voor jou is het de meest unieke belevenis uit je leven op dat moment. Hoe dat dan later uitpakt moet nog blijken.’

Wanneer we dat nieuwe werk kunnen beluisteren is nog onduidelijk, maar de toekomst ziet er in ieder geval hoopvol uit voor Mercury Rev.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twee × vier =