Mercury Rev exclusief op Little Waves

Sinds enkele jaren hoort ook Little Waves thuis in het rijtje van festivals waarbij de muziekliefhebber reikhalzend uitkijkt naar de eerste namen. En terecht, want met namen zoals Mercury Rev en Tamino werpt het festival opnieuw meteen hoge ogen.

Met Mercury Rev slaat Little Waves de ingeslagen weg richting ‘top of the indie-league’ verder in. Na Wovenhand en Grandaddy strikt het festival opnieuw een band die tot de verbeelding spreekt. Exclusief voor Little Waves komen ze als akoestisch trio – Jonathan, Grasshopper en Jesse op akoestische gitaar, elektrische gitaar en keyboard- de 20ste verjaardag vieren van Deserter’s Songs. Hun vierde album dat zorgde voor de definitieve doorbraak. En dat doen ze met fijne weetjes, veel muziek uit Deserter’s Song, maar ook ander materiaal. Verwacht je aan een heerlijke avond vol dromerige teksten, sprookjesachtige muziek, een fijne streep pop. Of zoals ze deze passage zelf omschrijven: unplugged/non rock/no drummer kinda thing. Goddes on a higwhay.

De manier waarop Tamino in een mum van tijd de muziekwereld veroverde, oversteeg alle verwachtingen. Zijn moeder liet hem al vroeg kennis maken met opera en theater, zijn Egyptische grootvader was zanger en acteur Moharam Fourad, een naam die nog steeds klinkt als een klok in de Arabische landen. Zijn sound is sober, melancholisch, een heerlijke combinatie van wersterse muziek en woestijnklangen. Winnaar van De Nieuwe Lichting 2017, Rock Werchter, Pukkelpop, een
overvolle AB, iedereen valt voor dit talent. En ook de pers was laaiend. In mei verscheen zijn EP ‘Tamino met de geweldige singles ‘Habibi’ en Cigar’.

Ze zijn schaars, de momenten waarop een song na een eerste luisterbeurt zo aanstekelijk klinkt als ‘Bear Claws’ van The Academic. En zelden keek de Indie liefhebber zo uit naar hun debuutalbum, ‘Tales from the Backseat’, dat verschijnt op 11 januari. Het Ierse viertal begon in 2013 en loste sindsdien een EP (Loose Friends – 2015) en enkele catchy singles. Denk aan The Strokes en Circa Waves. Maar de definitieve doorbraak kwam er na de Youtube-hit ‘Bear Claws’, een indrukwekkend schouwspel met een hoog OK Go gehalte. Binnen een korte tijd ongetwijfeld op de grote podia, maar nu nog in de intieme setting van Little Waves!

‘Hinges of Luck’, de derde parel van Douglas Firs, werd door menig muziekjournalist hoog de wolken ingeprezen. Het Gentse viertal rond singer-songwriter Gertjan Van Hellemont klinkt op deze nieuwe plaat meer uptempo dan ooit. Fijn nieuw werk dus op Little Waves. Maar uiteraard zijn prachtsingles zoals ‘Caroline’ en ‘Don’t Buy The House’ nooit veraf.

This Is The Kit is de band rondom songwriter Kate Stables uit Bristol. Met fans als Aaron Dessner (The National), Guy Garvey (Elbow) en Sharon van Etten krijgt deze groep eindelijk de aandacht die ze verdient. De prachtstem van Stables, haar fascinerende teksten en aanstekelijke melodieën zorgen op Little Waves ongetwijfeld voor schoon momenten op én voor het podium. Meer namen volgen snel!

Little Waves vindt plaats op zaterdag 14 april in C-Mine Cultuurcentrum in Winterslag (Genk). Info en tickets: www.littlewaves.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vier × 3 =