Concerttips juni

Elke maand selecteert Goddeau een handvol concerten die u niet mag missen. We schotelen u niet andermaal de geijkte namen voor, maar gaan op zoek naar nieuw talent zodat u binnen een paar jaar kan zeggen: “Ik was er er toen al bij”. Goddeau: uw gids voor al wat nog niet hot, maar wel al serieus aan het opwarmen is.

Hazmat Modine – 8 juni – Theatre Molière, Brussel

Een veelheid aan traditionele invloeden, gaande van blues, swing, folk en vaudeville tot klezmer, rock en hoempapa, die dan ook nog eens gegoten wordt in originele vormen en uitgevoerd op o.m. harmonica, trompet, gitaar, sax en tuba. Met o.m. Joseph Daley (die tekende voor een van de vroege meesterwerken van 2011 met The Seven Deadly Sins) in de rangen.

http://www.hazmatmodine.com/

Talibam! & Alan Wilkinson + John Butcher, John Edwards & Gino Robair Trio – 9 juni – Netwerk, Aalst

Opnieuw eclecticisme alom, met de decontructiejazz van Talibam! (met o.m. de drummer van Mostly Other People Do The Killing) en een imposant improvisatietrio. Butcher is een van de absolute meesters van de sax, Edwards aan van de bepalende Britse bassisten van zijn generatie en percussionist Robair deed het al met John Zorn, Anthony Braxton én Tom Waits (leg Blood Money/Alice nog maar eens op)!

http://www.rastascan.com/gino.html

Amon Tobin – 10 juni – AB, Brussel

Tijdens zijn laatste doortocht in de AB (2007) wist deze Braziliaanse beatbakker ons maar matig te overtuigen. Toen hij zijn geplande concert tijdens de Ninja Tune’s 20th anniversary-tour op het laatste moment afblies, leek de liefde zelfs voorgoed bekoeld. Maar kijk, de eerste positieve kritieken op ‘s mans laatste worp ISAM, dat haast integraal is opgebouwd uit natuurgeluiden, maken ons toch weer benieuwd.

http://www.amontobin.com/

Jon Irabagon Trio – 14 juni – Hnita Jazz Club, Heist-Op-Den-Berg

Irabagon, ook al lid van MOPDTK, zorgde voor een van de meest verbluffende albums van 2010 met Foxy, een blow-out die meer dan een uur lang voortdenderde. Nu komt hij dat nog eens overdoen in België, geruggensteund door bassist Peter Brendler en drummer Barry Altschul.

http://www.jonirabagon.com/

Oathbreaker – 15 juni – Trix, Antwerpen

Een krijsende frontvrouw, heerlijk vermorzelende gitaren en rollende drums: Oathbreaker is de volgende hardcoreband van Gentse bodem om in het oog te houden. In juni verschijnt hun debuutplaat Mælstrøm. Intussen werd het woeste viertal opgetrommeld als opwarmer voor, jawel, Pestilence en Earth Crisis. In Antwerpen mogen ze openen voor de hardcorehelden van Rise and Fall en Converge. U moest al vertrokken zijn.

http://www.myspace.com/theoathbreakerreigns

Sheldon Siegel + Fred Van Hove Quartet – 17 juni – CoSta, Antwerpen

Een icoon van de Europese improvisatie die in de clinch gaat met twee percussiemonumenten (Paul Lovens en Martin Blume) en de jonge Belgische vibrafoniste Els Vandeweyer, dat moet wel vuurwerk opleveren. Opwarmer voor de set op Middelheim en niet te missen, al is het maar omdat het voorprogramma verzorgd wordt door het trio Sheldon Siegel.

http://www.cosintandries.be/programma/2188/fred-van-hove/fred-van-hove

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

negen + een =