ENOLA VI.BE: Kawada

Maandelijks selecteert enola.be op vraag van Poppunt een aanstormend talent uit de grote vi.be-pool. Deze keer: Kawada.

Het Brusselse Kawada is de creatieve kerncentrale van Joeri Cnapelinckx, die een bijbehorende schone radioactiviteit van strijkers, ukelele’s, saxofonen en een legertje andere instrumenten de wereld instuurt in de vorm van alternatieve rock. Kawada heeft met zijn fijne combinatie van emotionele, doch tegelijk vrolijke en euforische composities als in “Fake License” en de ingetogen schoonheid van “Ukelele Song” een zeer Belgische sound – wat dat dan ook moge zijn – die aan flarden dEUS, Zita Swoon en Sioen doet denken. Op de eerste echte lentedag is het dan toch al uitkijken naar het najaar, naar de tweede plaat van Kawada.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

een × drie =