Faithless trekt er de stekker uit

Driewerf treurnis. Een icoon uit de dancescene trekt er de stekker uit. Na 15 jaar houden Maxi Jazz, Sister Bliss en Rollo het voor bekeken met Faithless. Gelukkig voor de Belgische fans doet de groep ons land nog twee keer aan: zaterdag 26 maart komen ze naar Pias Nites en vrijdag 22 juli zijn ze te gast op het outdoor dancefestival Tomorrowland.

Frontman Maxi Jazz maakte het nieuws zelf bekend via zijn eigen website. “Na 15 jaar en zes albums is het verhaal voor Faithless voorbij”, staat er te lezen in een booschap. “Het is tijd om het boek te sluiten en terug te keren naar de bibliotheek.”

Maxi Jazz looft en bedankt in zijn boodschap vooral het publiek. “We hebben met jullie een ongelofelijke, epische en emotionele ervaring mogen beleven, gespreid over enkele jaren en tienduizenden kilometers. Nooit hadden we durven dromen dat het zo lang zou kunnen duren, of dat het zo’n proporties zou aannemen.”

Desondanks merkt de frontman op dat de inspiratie om nieuwe nummers te schrijven stilaan op was. “Net zoals bij het schrijven van een song, weet je gewoon wanneer het einde gekomen is. Dit is onze ‘Thank You And Goodbye’ tour. Als ik de rest van mijn leven zou spenderen aan het danken van de fans, zou ik tijd tekort komen.”

In de 15 jaar dat de band actief was, heeft de groep verschillende klassiekers voortgebracht, waaronder God Is A DJ, Insomnia, Salva Mea en We Come 1. Maxi Jazz en de zijnen stonden maar liefst zes keer op Rock Werchter. Deze zomer staat de band voor het laatst op een Belgisch podium op het dancefestival Tomorrowland. Maar vooraleer het zo ver is, komen ze volgende week zaterdag eerst nog naar PIAS Nites in de Brusselse Tour & Taxis.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

acht − een =