Moment Bends :: het nieuwe album van Architecture in Helsinki

Twee jaar werkte Architecture in Helsinki aan de nieuwe plaat. Het resultaat, Moment Bends, ligt vanaf 11 april bij ons in de winkels. De Australische band maakte voor het vierde album een soort van explosieve mix van de vorige werken en noemt Moment Bends “het pronkstuk van ons oeuvre”.

Vier jaar na Places Like This, hun tot voor kort recentste werk, plaatsen de Australiërs zich weer op de indie-popkaart. Dit keer met een zelfverklaarde “gesofisticeerde mix van alle beste elementen van de vorige albums”. En dat mag wel, ze werkten namelijk twee volledige jaren aan Moment Bends, die oorspronkelijk de naam Vision Revision zou krijgen.

De opnames gingen door in hun eigen studio, Buckingham Palace. Daar kregen ze hulp van hun oude vriend en filmcomponist (wiens werk te horen is in onder anderen Thunderstruck en Rogue) François Tetaz. Zijn aandeel in het hele proces beschreef hij zelf als “a spiritual healing / co-production / mixing role”. De heren en dame van Architecture in Helsinki hebben ook al bij vorige albums kunnen rekenen op zijn samenwerking.

Songwriter Cameron Bird heeft zo zijn eigen beschrijving van de plaat. “Moment Bends was all about being at one with our ideas, obsessed with popular music and falling in love with our hometown. We wanted to build a record to get lost in. A record that always feels exactly what you are feeling.” Of de plaat ook precies voelt wat wij voelen, ontdekken we pas binnen een dikke twee maanden. De plaat wordt eerst uitgebracht in Australië, op 8 april, dan in Europa, op 11 april, en als laatste komt Noord-Amerika aan bod. Zij moeten wachten tot 3 mei.

Tracklisting

1. “Desert Island”

2. “Escapee”

3. “Contact High”

4. “W.O.W”

5. “Yr Go To”

6. “Sleep Talkin'”

7. “I Know Deep Down”

8. “That Beep”

9. “Denial Style”

10. “Everything’s Blue”

11. “B4 3D”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

2 × een =