Concerttips februari

Elke maand selecteert Goddeau een handvol concerten die u niet mag missen. We schotelen u niet andermaal de geijkte namen voor, maar gaan op zoek naar nieuw talent zodat u binnen een paar jaar kan zeggen: “Ik was er er toen al bij”. Goddeau: uw gids voor al wat nog niet hot, maar wel al serieus aan het opwarmen is.

The Vaselines – 3 februari – Vooruit, Gent

Twee decennia na debuut Dum Dum verscheen vorig jaar eindelijk opvolger Sex With An X, een complexloze en toegankelijke collectie songs waarop het duo zijn voorliefde voor leuke deunen, flauwekul en perversiteiten de vrij loop laat. Als dat live maar goed afloopt!

www.myspace.com/thevaselinesband

Mark Kozelek – 11 februari – Vooruit, Gent

Mark Kozelek, beter bekend als de man achter Red House Painters en Sun Kil Moon, moet zowat een patent hebben op herfstige melancholische nummers ondersteund door zijn typerende stem en klassiek gitaarwerk. Ideaal gerief dus voor een koude avond in februari! Bovendien vertoont de man zich niet erg vaak in België, wat deze concertavond onwaarschijnlijk nog meer de moeite maakt.

http://www.markkozelek.com/

Kayo Dot – 12 februari – Magasin 4, Brussel

Het belooft een behoorlijk geschift avondje te worden in Magasin 4. Hoofdact Kayo Dot (een band waarvoor het adjectief eigenzinnig zowat moet uitgevonden zijn) wordt ondersteund door een hele resem bands gaande van avant-garde zijproject Tartar Lamb II tot het Italiaanse Germannotta Youth, een nieuwe aanslag op het gehoor (als minister Schauvliege daar geen stokje voor steekt ten minste) met onder meer Massimo Pupillo van ZU aan de bas, tot het Nederlandse sololawaaifenomeen Zea. Voor de avontuurlijke muziekliefhebber!

http://www.kayodot.net/

22 Pistepirkko – 12 februari – Botanique, Brussel

Dertig jaar al leidt dit Fins trio een gezapig bestaan in de marge, zo nu en dan eens een steengoeie (Eleven! Rumble City, La La Land!) dan weer matige (het recente (Well You Know) Stuff Is Like We Yeah) plaat op de wereld loslatend. Dertig jaar stoeien in het grensgebied tussen Neil Young, Velvet Underground en The Ramones; dat moet geveird worden met een passage in Brussel. Zorg dat u uw feesthoedje op heeft.

http://www.22-pistepirkko.net/

The Undertones – 19 februari- Het Depot, Leuven

Leuvens cultuurfestival Kulturama heeft ook dit jaar een affiche die volkomen terecht met open mond aangestaard kan worden. Alleen al muzikaal valt er heel wat te beleven, met deze oudgedienden die liedjes zullen brengen over chocolade en meisjes als een van de grote troeven. Wie huiverend in een hoekje kruipt bij het horen van “A Good Heart”, kan op zijn twee oren slapen. Niet Feargal Sharkey, maar Paul McLoone zal voor de kicks op het podium zorgen.

http://www.theundertones.com

Lucy Love – 23 februari – Botanique, Brussel

Twee jaar geleden blies de kleine Deense rapster Lucy Love ons omver op het Spotfestival in Arhus en was debuutalbum Superbillion de soundtrack bij de lange rit terug. Deze maand brengt ze opvolger Kilo ook bij ons uit; een razende mix van dubstep, grime, elektro en vlijmscherpe raps die meer niet naar de dansvloer lonkt dan voorheen. Vet die gewrichten alvast in, en onthou: when she says “Lucy”, you say “Love”.

http://www.myspace.com/lucylovemc

Band Of Horses – 24 februari – AB, Brussel

Het vorig jaar verschenen Infinite Arms mag dan wat bleek afsteken in vergelijking met zijn voorgangers, op Pukkelpop liet Band Of Horses merken dat ze nog steeds een liveband zijn die staat als een huis. Of schuur, in dit geval, want van Band Of Horses kan live verwacht worden dat ze je in geen tijd richting Amerikaans platteland slingeren.

http://www.bandofhorses.com

The Vaccines – 25 februari – Botanique, Brussel

De zoveelste Britse hype, maar dan wel een die zo verdomd catchy klinkt dat meezingen makkelijker is dan de groepsnaam spellen. Deze jonge honden onder leiding van Jay Jay Pistolet zijn nooit ver verwijderd van The Strokes of The Ramones, en zijn met hun regelrechte deur-in-huis-indierock aan de verovering van Europa begonnen.

http://www.thevaccines.co.uk

Yuck -28 februari- Botanique, Brussel

Hekkensluiter deze maand is het piepe Yuck, dat alles in zich heeft om tot een van de hypes van 2011 uit te groeien. De songs die online te beluisteren vallen, laten een band horen die in staat is zowel te overdonderen met knallend gitaarwerk als met ingetogen luisterliedjes. In de Rotonde moet duidelijk worden of het gezelschap de aandacht waard is.

http://www.myspace.com/yuckband

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijftien + negentien =