Nieuwe dEUS wordt een mojito

Vorige maand brachten ze nog enkele oudere nummers op de Groenplaats in Antwerpen, ten voordele van Music For Life. Maar daar heeft dEUS het werk niet voor gelaten, want momenteel wordt de laatste hand gelegd aan hun nieuwe plaat. Keep You Close komt uit in april.

De opvolger van Vantage Point (2008) zal Keep You Close heten, dat verklapte Tom Barman gisteren aan Select op Studio Brussel. Hij zei er bij dat 6 van de 10 à 12 nummers ondertussen gemixt zijn. “Ik zal blij zijn als het voorbij is.”

Eén van die nummers zal alleszins de naam van het nieuwe album dragen. “Ik heb het zo genoemd omdat ik een foto gevonden had voor de hoes die perfect bij die titel paste.” Barman wilde echter nog niet meer over de foto verklappen, wat ons doet vermoeden dat de hoes ons bekend zal voorkomen.

Er waren al geruchten te horen dat Karin Dreijer Andersson (The Knife) weer zou meezingen op de plaat. Barman was erg onder de indruk geweest van haar deelname aan het nummer “Slow”, bekend van het vorige album. Die geruchten worden echter de kop ingedrukt. Ze zal niet te horen zijn op de nieuwe dEUS, maar wel op de nieuwe van Magnus, dat andere project van Barman. Op 2 nummers zullen we wel Greg Dulli (ex-Afghan Wings, The Gutter Twins) kunnen horen. “Als je hem in de studio hebt, kan je hem beter iets laten doen.”

Het wordt in ieder geval een totaal andere plaat dan Vantage Point, dat ons enkele zware bassriffs gaf. Het nieuwe album wordt daarentegen heel passioneel en tegelijkertijd dansbaar. “Als Vantage point een wodka redbull was, dan is Keep you close een mojito.”

Keep You Close zal 10 à 12 nummers bevatten, in april zal de plaat te verkrijgen zijn.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

4 × een =