Efterklang en Vincent Moon op een eiland

Deense band Efterklang en Franse filmmaker Vincent Moon kondigden vorig jaar al hun filmproject An Island aan, een unieke muzikale samenwerking. De film zal voor zowat elke Efterklang show vertoond worden, maar de liefhebbers kunnen ook zelf een screening organiseren.

De film kan gezien worden als een documentaire over een band en een eiland. Filmmaker Vincent Moon ging met Efterklang naar een eiland aan de Deense kust, om een film te schieten die even lang was als een album en doorspekt met experimenten. Vier dagen lang werkte Efterklang samen met wel 200 lokale muzikanten om nieuwe visies op hun album Magic Chairs bloot te leggen.

Efterklang is erg trots op de film. Het is hun manier om iets terug te geven aan hun vele fans overal ter wereld. Ze hopen wel een deel van hun geld terug te krijgen door donaties. Zij en Vincent Moon hebben immers het ganse project gefinancierd.

Naast de officiële screenings voor optredens van de band, kunnen de fans er ook zelf een organiseren. “Private-Public Screenings” moeten aan slechts 4 regels voldoen. Er mag geen toegangsprijs gevraagd worden, het moet een publiek event zijn, met minstens 5 toeschouwers en de screening moet goedgekeurd zijn door Efterklang en Vincent Moon. De officiële screenings kunnen op de website
van An Island gevonden worden. Tot nu toe zijn er slechts 3 screenings in België; eentje op 1 maart in de Brusselse Botanique, voor een optreden van Efterklang en twee publieke screenings in Charleroi en Brussel.

Ondertussen zijn er al drie trailers beschikbaar op de website, hieronder vindt u nummer 3.

AN ISLAND – 3rd TEASER – Vincent Moon & Efterklang from Rumraket on Vimeo.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

2 × 2 =