Animal Collective geeft cassette weg bij ontworpen schoenen

Blijkbaar komen de afgedankte tapes dan toch weer terug. Het New Yorkse Animal Collective geeft de bandjes met niet eerder uitgebrachte muziek namelijk weg bij de schoenenlijn die ze ontworpen hebben voor het merk KEEP.

Het gaat hierbij niet om weer een band die met een eigen lijn begint om nog wat geld in het eigen laatje te brengen. Alle opbrengsten zullen naar de Socorro Island Conservation Fund gaan. Dit is een organisatie die aandacht vraagt voor de illegale visserij bij de Revillagigedoarchipel behorende bij Mexico. De reden waarom de band gekozen heeft voor deze liefdadigheidsinstelling is “after much discussion we decided we wanted to give money to a small under-funded organization to which we felt a personal connection”, zo liet bandlid Geologist in een statement weten. Hij en Deakin zijn al jaren fervent duikers en de Revillagigedo-eilanden zijn één van de mooiste plekken in de wereld om dat te doen.

Ieder bandlid heeft zijn eigen schoen en de eerste The Tobin is ontworpen door zanger en gitarist Avey Tare. De cassettebandjes met de ‘nieuwe’ muziek zullen alleen te krijgen zijn bij de preorders. De schoenen zelf komen in maart 2011 in gelimiteerde oplage uit.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

3 × 1 =