Alweer een nieuwe Autechre

Nauwelijks enkele maanden na de release van Oversteps kondigt Autechre alweer een nieuw album aan. Move Of Ten zal op 12 juli in de winkel liggen.

Na de cd-bespreking van Oversteps, hier op goddeau, ontstond er een geanimeerde discussie op het forum. Was de nieuwe Autechre nu een veredelde herhalingsoefening, dan wel een nieuw meesterwerk? Onze mening over de kwestie doet hier niet ter zake – nieuwsberichten brengen feiten – maar er kan wel objectief gesteld worden dat Autechre drieëntwintig jaar na zijn ontstaan productiever is dan ooit tevoren.

Move Of Ten zal tien tracks bevatten en te oordelen naar de voor te beluisteren track “y7” zal het er ook nu weer cryptisch en ondoorgrondelijk aantoe gaan. De songtitels doen daar nog een schepje boven op natuurlijk, of wat dacht u van voornoemd nummer, of, bijvoorbeeld, “o=0” uit Oversteps?

De grondleggers van de Warp-sound zullen het nieuwe album digitaal, als digi-pack en op vynil uitbrengen. Benieuwd of het om een nieuw meesterwerk, dan wel om een zoveelste herhalingsoefening zal gaan.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

zeventien + 20 =