Concerttips juni

Elke maand selecteert Goddeau een handvol concerten die u niet mag missen. We schotelen u niet andermaal de geijkte namen voor, maar gaan op zoek naar nieuw talent zodat u binnen een paar jaar kan zeggen: “Ik was er er toen al bij”. Goddeau: uw gids voor al wat nog niet hot, maar wel al serieus aan het opwarmen is.

Xiu Xiu – 05 juni – Botanique, Brussel

Jamie Stewart heeft het hart op de tong en schuwt het grote (of beter groteske) gebaar niet. Dear God, I Hate Myself heet zijn laatste plaat en is de eerste in lange tijd waarop zijn nicht Caralee McElroy niet meespeelt. Op plaat bewees Stewart alvast ook zonder haar verder te kunnen ploegen, op 5 juni bewijst hij in de Botanique of het hem ook live lukt.
http://www.myspace.com/xiuxiuforlife

The Ex and Gétatchèw Mèkurya and Band – 10 juni – 4AD, Diksmuide

De Hollandse artpunkers van The Ex trokken als eerste Westerse rockband naar Ethiopië en sloten een verbond met een lokaal icoon, saxofonist Mèkurya. Het leverde al spetterende concerten op die niet onder een noemer te brengen waren. Ook nu belooft het een buitenissig feestje te worden voor avonturiers die op de gemiddelde wereldmuziekfestivals niet aan hun trekken komen.
http://www.myspace.com/theexnl

Caspar Brötzmann Massaker – 12 juni – Magasin 4, Brussel

Verrijzenis van de klassieke bezetting, waar Brötzmann Jr. furore mee maakte in de vroege jaren negentig. De muziek laat zich nog altijd best omschrijven als een donderende psychmetalnoise, alsof Sonic Youth en Jimi Hendrix de strijd aanbinden met Neubauten. Een absolute aanrader voor de liefhebbers van underground gitaarrock op z’n best. En z’n luidst. U bent gewaarschuwd.
http://www.myspace.com/casparbroetzmannmassaker

Hudson Mohawke – 24 juni – Petrol, Antwerpen

De jonge Schot Hudson Mohawke tovert een buitengewoon curiosum van onder zijn kilt: wonky, ofte een vernieuwend geluid met invloeden uit de jaren tachtig, dubstep, funk en het Warp-label. De meest eigenzinnige artiest uit de elektronicahoek sinds Aphex Twin?
http://www.myspace.com/hudsonmo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

acht + 2 =