Postume plaat voor ex-Wilcogitarist Jay Bennett

Er verschijnt een postume plaat van ex-Wilcogitarist Jay Bennett. Bennett was vorig jaar een plaat aan het opnemen toen hij onverwacht overleed aan een overdosis medicijnen. De zo goed als afgewerkte nummers zullen digitaal verschijnen onder de naam Kicking At The Perfumed Air.

Jay Bennett werd vooral bekend als de gitarist van Wilco. Hij werkte mee aan de albums Being There en Summerteeth, maar tijdens de opnames van meesterwerk Yankee Hotel Foxtrot verliet Bennett de band vanwege muzikale meningsverschillen met zanger Jeff Tweedy. Later zou hij nog een rechtzaak tegen Tweedy aanspannen omwille van niet uitbetaald geld tijdens zijn periode bij Wilco.

Bennett ging solo door en releaste vijf platen die een bescheiden succes kenden. Ook was hij sessiemuzikant en deed hij occasioneel productiewerk. Zijn zesde plaat stond in de stijgers toen Bennett te kampen kreeg met gezondheidsproblemen. Een overdosis pijnstillers werd hem eind mei vorig jaar fataal.

Bennett’s familie wil met Kicking At The Perfumed Air een laatste eresaluut brengen aan Bennett als muzikant. “While this is a posthumous release, it is exactly the album Jay wanted to make,” luidt het in een verklaring. “Working from his own detailed production notes, we have made every effort to reflect his vision, from recording to sequencing”. Het album zal gratis te downloaden zijn via de downloadsite Rockproper.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

11 − 1 =