Sufjan Stevens maakt soundtrack bij docu

Het blijft wachten op nieuw werk van Sufjan Stevens, of althans die indruk bestaat. In feite is de multi-instrumentalist net bijzonder druk bezig met het maken van muziek. Nu ook weer voor een documentaire over een man die op zoek gaat naar zijn vader.

Sufjan Stevens blijft een verhaal apart. Ooit kondigde hij (bij wijze van grap?) aan dat hij alle vijftig de Amerikaanse staten met een plaat zou bedenken. Een goeie marketingstrategie want sindsdien zit zijn publiek koortsachtig te wachten op nieuw werk. Wil hij immers daadwerkelijk die vijftig platen opnemen, dan moet het vooruitgaan. En succesalbum Illinoise dateert toch alweer van vijf jaar geleden.

Vorig jaar verscheen The BQE, een soundtrack bij zijn eigen film over de Brooklyn-Queens Expressway uit 2007. Nu waagt Stevens zich opnieuw aan een soundtrack, maar dan voor een documentaire van regisseur Kaleo La Belle. Die gaat in de docu op zoek naar zijn vader, een hipppie die lang geleden uit de maatschappij stapte.

Sufjan heeft voor de documentaire zijn nummer “In The Devil’s Territory” opnieuw opgenomen. Dat nummer stond eerder al op Seven Swans. Voorts werkt hij met Raymond Raposa van Castanets aan meer muziek voor de docu. Een nieuwe reguliere plaat blijft dus nog even uit.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

20 − vijf =