Ozark Henry beproeft zijn geluk met de nieuwe plaat Hvelreki

We zagen Ozark Henry al aan de nieuwe plaat werken – en liters thee drinken – in de documentaire “Pop, wat levert het op?” een tijdje terug. De plaat Hvelreki is af en zal in het najaar via EMI uitgebracht worden.

Piet Goddaer, zoals hij in het dagelijkse leven heet, had het er in deze documentaire nog over dat: “Er in het verleden keuzes door de grote platenfirma’s gemaakt die verkeerd gebleken zijn, waardoor de waardering voor de cd verloren gegaan is.” Maar na het zelf investeren in een opnamestudio en het opnemen van Hvelreki, maakt hij nu dan toch gebruik van de contacten met EMI Benelux om de plaat uit brengen. Een plaat die al zijn zesde studioalbum is en het eerste echte nieuwe wapenfeit sinds The Soft Machine uit 2006 – de man trok de wereld rond en vertoefde een tijdje in Parijs -.

Goddaer liet de plaat voor het eerst door iemand anders produceren, namelijk Youth, gekend voor zijn werk met The Verve, Depeche Mode etc. en richt zijn pijlen met dit album ook op de buitenlandse markt. Hvelreki is overigens een IJslandse uitdrukking om iemand geluk te wensen, of letterlijk: “moge een hele walvis aanspoelen op jouw strand”. Benieuwd of het Piet Goddaer – en vooral ook ons – brengt wat ervan verwacht wordt.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

19 − twee =