China boycot Dylan

Robert Allen Zimmerman, kortweg Bob Dylan, annuleert zijn tournee door Azië. Aanleiding is een conflict met het Chinese Ministerie voor Cultuur. Sinds Björk het in Shanghai naar Chinese normen al te bont maakte zijn ze in het land van de rijzende zon niet erg happig op Westerse artiesten.

We reizen twee jaar terug in de tijd. Tijdens één van haar optredens in Azië scandeert Björk, een IJslandse waarvan we u de achternaam graag besparen, “Tibet! Tibet!”. Ze had het misschien op voorhand kunnen weten, maar dergelijk politiek statement valt bij de Chinese instanties niet altijd in goede aarde.

Gevolg? De Chinese overheid ontzegt de legendarische protestzanger Bob Dylan de toestemming om in Shanghai en Beijing op te treden. Voor de 68-jarige Dylan zelf reden genoeg om meteen de hele tournee af te zeggen. Vooral het aanlokkelijke vooruitzicht in China halt te kunnen houden had hem tot deze tour bewogen. Hong-Kong, Zuid-Korea en Taiwan zijn nu de dupe van China’s omstreden cultuurbeleid

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijf × twee =