Björk maakt een musical in 3D

Michel Gondry, regisseur en langjarige videopartner van o.a. Björk Guðmundsdóttir, heeft op het SXSW Filmfestival – naar het schijnt is dat er ook – aangekondigd dat hij en Björk bezig zijn met een musical. En niet zomaar een musical, nee, eentje in 3D formaat. Een soort IMAX project voor in de musea.

Het was al een tijdje geleden dat we nog eens iets hoorden van de IJslandse elf Björk, op muzikaal gebied dan want qua schandaalpers is de dame minimaal één keer in het jaar in het nieuws. Haar laatste studioalbum Volta dateert al weer van 2007. Aankomende zomer komt er weliswaar een soundtrack van haar hand uit bij de film Moomins And The Comet Chase en helemaal stilzitten deed ze de afgelopen jaren natuurlijk ook niet. Zo werkte ze mee aan een Joni Mitchell tribute-album en zet ze zich onder andere in voor de natuur in IJsland en het International Tibet Independence Movement.

Nu dus die samenwerking met Michel Gondry, die haar al jaren in één van zijn films probeert te krijgen. Overigens zal het maar een 40 minuten durend project zijn dat ook nog helemaal in de kinderschoenen staat. Afwachten dus of deze musical ooit het daglicht zal zien, tot die tijd kunt U altijd nog eens “Human Behaviour”, “Army of Me”, “Isobel”, “Hyper-Ballad”, “Jóga”, “Bachelorette” en de speciaal voor een DVD-box gemaakte videoclip bij “Declare Independence” bekijken.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

14 + 8 =