Alex Chilton overleden aan hartaanval

Woensdagavond overleed Alex Chilton op 59-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hartaanval. De Amerikaan was vooral bekend als zanger en gitarist van ondermeer Big Star en de Box Tops, maar trad ook solo op.

Alex Chilton maakte begin jaren ’70 furore met de band Big Star. Drie van hun albums veroverden een plaatsje in Rolling Stone’s 500 Greatest Albums of All Time. De Songs Thirteen en September Gurls groeiden uit tot regelrechte klassiekers binnen het genre.

De leden van R.E.M. vernoemden de legendarische singer-songwriter als één van hun belangrijkste inspiratiebronnen. Chiltons composities werden opgevoerd door een indrukwekkende lijst artiesten waar grote namen als Beck, Wilco, Elliott Smith, Jeff Buckley, Cat Power, Bat for Lashes en Placebo deel van uitmaken.

Chilton klaagde reeds eerder op de dag over zijn gezondheid. Toen hij zich onwel voelde werd hij opgenomen in het ziekenhuis waar hij later overleed. Hij laat een vrouw en een zoontje na.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twintig + negen =